ТИЦ - 1 с адрес: гр. Несебър, ул. "Месамбрия" №10А и телефон 0554/ 4 26 11, е-mail: visitnessebar@abv.bg
ТИЦ - 2 с адрес: гр. Несебър, площад "Жулиета Шишманова", ЦКО "Артиум" - партер и тел. 0554/ 2 92 22, е-mail: visitnessebar@abv.bg

Туристически информационен център в стария град отвори вратиЦентърът се намира в старата част на ул. „Месамбрия” № 10. В него всеки турист може да получи информация относно местата за настаняване, музея и туристическите забележителности. Освен това там могат да разберат как да стигнат до определено място в Несебър или как да отидат до Сл.бряг, Радва, Св. Влас, Кошарица, Бургас, Обзор, Варна.


На български, английски, немски и руски език служителите упътват и информират всеки посетител.

В туристическия информационен център се предлагат туристически пътеводители на български, руски и френски.
Карти на английски, както и брошури издадени със съдействието на община Несебър разказващи за Несебър, Обзор, Равда, Влас, Слънчев бряг. В центъра всеки може да се купи диск, съдържащ снимки и кратка информация за Несебър, Сл. бряг, Равда, Обзор, Св.Влас и Баня на английски, немски, френски и руски език. Продава се ДВД с филми разказващи за Несебър и Слънчев бряг. Предлагат се рекламни торбички от плат на Несебър както и картички с църквите на Несебър.

Интерес за ценителите на книгите ще предизвикат двуезични издания като „Българите”, отпечатано на български и немски език, както и на български и френски език.


Гостите и жителите на Несебър също така могат да получат информация за разписанието на влаковете.

Туристическият информационен център е в полза на гражданите и гостите на града от 2005 година.

0554/ 4 26 11